Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Subscribe RSS

 Vanha vaeltaja
01.05.2009 09:42

Kalatiimin porukka on henkevää sorttia, josta yksi esimerkki Heikki "Hessu"Ahlmanilta.

VANHA VAELTAJA

Tuli tervakseen tarttuu, tervahöyryt ilmassa karttuu, ne tulee tuolta ja sieltä, hyväillen nenän pieltä. Ilman täyttää rauhaisa tuoksu, tähän päättyy miehen juoksu.

Musta pannu kepin nokkaan, pieni hetki odotuksen tuskaa, kohta kahvilta laavu maistuu. Musta kahvi, paksu leipä. No ! no ehkä pieni naukku ja kohta luomet havuille kutsuu.

Vanhat luut hän havuille oikoo, kaikki tähdet laskea aikoo, kolme, neljä, viis. Siinäkö kaikki ? Ei ! ei siinä ollut kaikki tähdet. Tulipahan metsänhenki ja silmät peitti, päätti puolestaan, et unten maille lähdet.

Hetken näki unta nuoruudestaan, kauniita muistoja lapsuudestaan, manan majoille menneistä ystävistään. Hymy huulillaan, tyytyväisenä itsestään. Tässä vielä kuljen saloja, katsellen tähtien valoja. En ehkä kauan, mutta kenties vielä kerran tähtitarhan takana, ikuisuuden saloilla.

 


Kommentoi
 Ihalaa ei saa myydä
26.03.2009 15:13 | kalervo Saarinen

Tampereen kaupungin Sivistys-ja elämänlaatulautakunta esittää valtuustolle kaupungin retkeilyalueiden myyntiä yhdeksi säästökuuriksi.

Kalatiimi Rahola vastustaa erityisesti Uudessakaupungissa sijaitsevan Ihalan myyntiä, joka olisi hyvin lyhytnäköinen tapa saada säästöjä, se olisi kertakäyttöinen ja vain sen hetken lämmittävä tulo kaupungille.

Ihalan myyntiä esitti aikanaan myös silloinen apul.kaup.joht. Esa Kotilahti. vapaa-ajankalastusjärjestöjen ja kalastusharrastajien neuvottelun tuloksena hän perääntyi myyntihankkeesta ja päinvastoin Ihalaa ja sen palveluja ryhdyttiin kehittämään. Sen myötä Ihalan kävijämäärät ovat lisääntyneet. Sitä linjaa tulee jatkaa ja kiireisesti rakentaa mm. yksi kunnon kalankäsittelypaikka lisää, josta kalatiimi on tehnyt aloitteen jo aiemminkin.

Ihala on aikanaan perustettu niitä tamperelaisia varten, joilla ei ole muuta mahdollisuutta tai varallisuutta kesämökkeilyyn ja erityisesti meren äärellä. Ihala on tamperelaisille tärkeä "ikkuna" merelle ja merikalastukseen. Nämä hankintaperusteet pätevät edelleenkin. Ja kuten tunnettua, merenrantamökit eivät ole taloudellisesti ja muutenkaan kovinkaan monen tamperelaisen ulottuvilla. Yksityinen yrittäjä tuskin tyytyisi markkinoimaan Ihalan palveluja vain tamperelaisille ja kohtuuhintaan.

Tamperelaisille kalakerhoille ja kalastusharrastajille ihala on tärkeä ja suosittu retkikohde. Lisäksi useat sosiaalista toimintaa harjoittavat tahot pitävät Ihalan kaltaisia palveluja merkittävänä hyötynä toiminnalleen.

Vetamme Tampereen kaupungin päättäjiin, että Ihalan myynnistä luovutaan.


( Päivitetty: 26.03.2009 18:34 )

 - kalervo Saarinen | Kommentit (3)Kommentoi©2019 Kalatiimi Rahola - suntuubi.com